СУПЕРПРОДУКТ ВАДИ НА „ВИНАРИЯ” ХАСКОВСКА ФИРМА

Брилянт
контакти

[quote]БРИЛЯНТЪТ НА ПИМ НАСОЧЕН КЪМ БУТИКОВИ ИЗБИ И ЦЕНИТЕЛИ НА ВИСОКИЯ КЛАС[/quote]

С ново изделие се представя на тазгодишната Международна изложба „Винария” ПИМ – Хасково. Наред с утвърдената, работещи в малки и големи изби техника, на щанда буквално блести нетипично винарско съоръжение. Наречено е от конструктора „Брилянт”, заради възпроизвеждането на същата ювелирна форма. В съчетание с нестандартната форма на краката, впечатлението е за бижу в ювелирен обков. Но не само такова въздействие е търсено.

Формата на брилянт има и технологични предимства. Обърнатата пресечена пирамида, наподобяваща конус, предполага по-хубаво утаяване на виното, в същото време и горе процесите се развиват с необходимата естествена хронология, тъй като сводът над „благородната утайка” е близка до елипсоид. Съдът е особено подходящ за стареене на хубави вина. Прототипът е с обем 1 куб. м., но може да се изработи по-голям или по-малък. Може също така да се промени функционалността – брилянтът да стане ферментатор. Всичко е въпрос на желание, обяснява конструкторът инж. Дечо Велев

„Винария” е премиера за „Брилянт”-а. Скоро ще го представим и на голямо европейско изложение, казват от ПИМ. На форума в Международния панаир – Пловдив, който се открива днес, фирменият павилион е в Палата № 10.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук