СТ. ДИМИТРОВ: УДАР СРЕЩУ МБАЛ Е УДАР СРЕЩУ „НЕОХИМ“ И ГОЛЕМИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ

МБАЛ

Желанието на някои хора да ликвидират МБАЛ „Света Екатерина“ е насочен срещу „Неохим“. „Неохим“ не може без болницата. В момента, в който се закрие, заводът ще има много проблеми. Това е едно от предприятията, което винаги ще отстоява да има здравно заведение. Ще го отстояват ТЕЦ „Марица 3“, фабрика „Пролет“ и т. н. Затова казвам, че тези, които работят срещу болницата, може би целят удар срещу големите предприятия, коментира на пресконференция председателят на ОбС Стефан Димитров. Според него, липсата на болница ще доведе до неблагоприятни условия на живот и квалифицираните млади хора ще избират да работят на друго място, а не в предприятия в Димитровград.

Повод за думите му бяха две докладни, свързани с МБАЛ, които ще се разгледат на предстоящата сесия. Първата, предложена от него, се отнася до осигуряване на средства от общинския бюджет за 2015 г. за погасяване задълженията на здравното заведение. Втората, от председателя на Постоянната комисия „Здравеопазване и социални дейности“ д-р Вълчо Митрушев, за разрешение за кредит на МБАЛ. В нея д-р Митрушев предлага на ОбС да гласува банков кредит с максимален размер 1 млн. лв., с цел погасяване на просрочени задължения към кредитори на дружеството.

Този милион трябваше да го изтеглим преди 3 години, когато задълженията бяха около тази сума. В случая с него единствено и само ще бъде създадена корупционна практика. Така е, защото няма яснота на кого ще се плаща. Общината може да е гарант не на 1 млн., а на 3 млн., за да бъдат погасени всички задължения на болницата. Така няма да има съмнение за корупционна практика, че има избрани фирми, на които ще се плати. Към тези 3 млн., колкото са задълженията на МБАЛ, само сме чували, че има 500 хил. лв. лихви и неустойки. Ако изтеглим 1 млн., ще увеличим с 400 хил. задълженията, защото в рамките на следващите години лихвите и неустойките ще продължат да се трупат. Това няма да доведе до решаване на проблема, каза още председателят на ОбС.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Пука му на Стефчо колко са здрави подчинените му. Като е толкова загрижен, защо не подобри малко условията на труда в завода. Или да не говорим за фиктивните проверки, за които се знае предварително, че ще бъдат извършвани в предприятието.

  2. Що не плати на Табака 55000лв. за ремонта???? А сега може да ръсиш мозъци….Излез на една прескоференция и кажи ЗАЩО????И ще ме убедиш че си много кахърен за болницата………

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук