Стюард пренася в куфар валута за 346 799 лева

Пети път за месец хващат недекларирани пачки на Капитан Андреево

За пети пореден път този месец митничари на Капитан Андреево предотвратиха опит за пренасяне на недекларирана валута, съобщават от Агенция Митници.

На 27 юли на българския митнически пункт пристига автобус с чужда регистрация. В превозното средство, с шофьор турски гражданин, пътували стюард и още 11 пътници от Румъния за Турция. При извършване на щателна митническа проверка, в пътнически куфар, собственост на стюарда, са открити 15 пакета, пълни с британски и шотландски паунди с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 133 640 британски паунда и 15 550 шотландски паунда, с левова равностойност 346 799 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

От началото на годината до момента на митнически пункт Капитан Андреево е открита недекларирана валута с левова равностойност над 14 500 000 лева, обобщават от Агенция Митници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук