СТУДЪТ СЕРИОЗЕН – ОБРАЗУВА ЛЕДОХОД ПО МАРИЦА

Студът се оказа наистина сериозен, защото образува ледоход по Марица. Макар че той не е като ледохода при река Дунав, например, е явление, което възрастните хора не знаят от дълги години. Някои от тях си припомнят, че Марица замръзвала, когато били малки, но тогава реката далеч не била толкова пълноводна.

Проверката на реката при моста към димитровградския квартал „Мариино“ показа, че дебел лед е обхванал водите край бреговете. По основното течение, пък, плуват парчета лед. Те не са големи, но са много и показват сериозния студ, обхванал цялата страна в предходните дни. Той е причината редица реки в България да замръзнат напълно, което е необичайно явление.

Продължаващият да вали и натрупалият допълнително сняг засилва ефекта на снежната картина. Вече, се появиха предупреждения, че при евентуално повишение на температурите, може да се стигне до обилно топене, което да доведе до рисково повишение на речните нива в цялата страна.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук