Строят четири дублиращи кладенци за питейна вода на Хасково

Отвориха офертите за други четири

Стартира строежа на четири дублиращи кладенци за питейна вода на Хасково в Северна индустриална зона. Той трябва да приключи до началото на месец януари, информират от Общината.

Изпълнителят бе избран  с договаряне, без предварително обявление, заради неотложност. Процедурата е предвидена в Закона за обществените поръчки. Тогава бе реална опасността от воден режим на Хасково заради спрените от експлоатация кладенци в които бе установено повишено съдържание на уран.

Средствата за новите кладенци, около 1 милион и 900 хиляди лева,  бяха отпуснати от Министерски съвет от бюджета на Министерството на регионалното развитие. За  договарянето  бяха поканени единадесет фирми, от тях – шест за тази позиция.

Днес бяха отворени ценовите оферти на фирми кандидатстващи за изграждането на други 4 кладенеца в Източна зона и в Узунджово.  Процедурата е открита по Закона за обществените поръчки.

Общо за 8-те кладенеца ще бъдат платени около 800 хиляди лева. Останалата отпусната от Министерски съвет сума ще бъде изразходвана за изграждането на два участъка от водопровода, дублиращи съществуващите. Старите са етернитови, компрометирани, единият попада в зона на свлачище и е през частни имоти. Предстои и обявяване на обществени поръчки за изграждане на водопроводите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук