Строго забраниха брането на липов цвят в Димитровград и общината

Строго забранено, с кметска заповед, е вече брането на липов цвят в Димитровград и населените места в общината. Запрещението се отнася до насаждения и отделни дървета, растящи край улици и булеварди, в паркове, в сервитутите на пътните артерии – общинска собственост и други площи.

Забранява се и смитането на липовия прашец по улици и тротоари в населените места. Също – рязане, чупене, кастрене, деформиране на клоните и увреждане на липови дървета на територията на цялата община, регламентира още заповедта на градоначалника.

Нарушителите  да бъдат санкционирани по реда на Наредба №2 за опазване на обществения ред и Наредба №5 за ЧУДООС в Димитровград, разпорежда Иво Димов.

Контрол по изпълнение на заповедта за забранено бране на липов цвят той възлага на от Районното управление на МВР – Димитровград, Общинска полиция и служители от ОП „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана”.

Заповедта кметът на община Димитровград е издал на основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА,  и чл. 11, т. 1 и т. 3 от Наредба № 1 от 10.03.1993 г. за опазване на озеленените площи и декоративната растителност (обн. ДВ, бр.26 от 30.03.1993 г.), поясняват от Общината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук