Стотици почетоха в Димитровград паметта и делото на Васил Левски

контакти

Стотици почетоха паметта и делото на Васил Левски в Димитровград, където се проведе общоградско поклонение, по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата.

Програмата започна с церемония по издигане националното знаме в двора на ОУ „Васил Левски“, което отбеляза патронния си празник.

Слова произнесоха директорът на школото Станислава Колева и кметът на община Димитровград Иво Димов, последвани от стихове и рецитал, като почит към българския революционер и национален герой.

Под музикалния съпровод на духовия димитровградски оркестър и караул от Военно формирование 52740 – Хасково, официални лица, сред които народният представител Катя Панева, председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева, представители на институции, граждани и деца поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника, в знак на признателност пред живота и саможертвата на Васил Левски за бъдещето на България.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук