Стотици димитровградчани почетоха Националния празник на България

контакти

Стотици димитровградчани почетоха Националния празник Трети март и 145 години от Освобождението на България.

Честването в Димитровград започна на площад „България“ с церемонията по тържествено издигане на националното знаме, с участието на рота от Военно формирование 52 740 – Хасково и димитровградския Забавно-духов оркестър.

Поздравления отправиха кметът на община Димитровград Иво Димов и председателят на Местния парламент Гергана Кръстева, предшествани от рецитал по повод Националния празник на България.

След това официални лица, граждани и ученици се отправиха с шествие по централната алея към паметната плоча в Парка на Свободата. Там, с полагане на венци и цветя, бяха почетени геройски загиналите за Свободата на България. Сред тях се видя и руското знаме, което носеше гражданин, като почит към отдалите живота си руски воини.

След полагането на венците и цветята, на площад „Поезия“ се състоя празничен концерт. Той бе по-кратък заради дъжда, но пък пожеланието бе да ни върви по вода.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук