СТОП НА КОНКУРСА ЗА ШЕФ НА БОЛНИЦАТА, ПОЧВА НОВ

МБАЛ
контакти

Да прекрати конкурса по избор на нов управител на МБАЛ „Света Екатерина“ иска общинският съветник от партия „Лидер“ Юлиян Семерджиев. Той е внесъл извънредна докладна, която ще се гледа на заседанието на общинския съвет на 31 януари.

В решението на докладната е записано, че конкурсът се прекратява и се обявява нов. Сред необходимите документи, кандидатите трябва да представят програма за развитието на лечебното заведение.

Конкурсът бе обявен в края на ноември. Тогава се гласува допълнителна точка, определяща комисия по избора. Неин председател стана Юлиян Семерджиев. Според решението той трябваше да се проведе до края на март 2013 г.

На 15 януари протече първия етап с разглеждане документите на кандидатите. Такива подадоха само двама – временният управител д-р Здравко Наков и д-р Янко Кочев. Последният изпрати уведомление за оттегляне. Д-р Наков пък не беше допуснат до следващия етап поради пропуски в документите.

Предстои гласуването на внесената извънредна точка. При положително решение ще се обяви нов конкурс и избере комисия, която да проведе процедурата по избор на управител.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук