Столичанин гостува на баба си и краде 62 000 лева от каса в жилище на познати

контакти

16-годишен софиянец гостувал наскоро на баба си в Ивайловград. Той посетил жилище в района, където познавал други деца и по това време разбрал, че има метална каса с пари. От нея задигнал 62 000 лева, информират от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Оттам не посочват как се добрал до парите, но най-вероятно е научил по някакъв начин как се отваря касата, тъй като няма данни тя да е разбивана.

В началото на февруари 45-годишният собственик сигнализирал, че от сейфа в дома му на ул. „Армира“ са откраднати спестяванията му.

След проведено издирване и анализ на ситуацията, униформените спипали непълнолетния в столицата. Заловен е преди два дни при съвместни действия на полицаи и криминалисти от Хасково и София. Пред тях той направил пълни самопризнания за кражбата.

Повдигнато му е обвинение. Работата по процесуално следствените действия продължава. Намерени и иззети са част от парите, но колко точно, не се посочва в официалното съобщение.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук