СТОЙНЕВ С НОМИНАЦИЯ ЗА ШЕФ НА БСП ОТ ДИМИТРОВГРАД, ЗА ПЕНЕВА – НИТО ДУМА

контакти

Драгомир Стойнев за председател на БСП номинираха снощи димитровградските социалисти. Драго, както му казват тук не е бил единствена кандидатура, но, след обсъждане е гласуван единодушно. Номинацията ще се изпрати на „Позитано” – 20. Тя ще бъде защитена и от петимата делегати на задаващия се конгрес, информираха от Общинския партиен съвет.

Представянето на миналите през май евроизбори са анализирали също така на заседанието си димитровградските социалисти. Като добро, с най-висок в региона и по-убедителен от националния резултат БСП е определено то. Има потенциал и за предстоящия парламентарен вот, смятат тук.

Нито дума обаче не е обелена за действията на депутатката Жара Пенева – Георгиева, която, без съгласуване с другарите от Общинския или Областния съвет на социалистите, поиска миналата седмица оставката на Сергей Станишев. Това стана на определяна като тайна среща в столицата, събрала на ул. „Лайош Кошут” червени опозиционери. Дни по-късно на Пленум атакуваният лидер сам заяви, че се оттегля, а Националният съвет определи конгресно заседание на 27 юли за избор на нов председател.

office2

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук