Стихосбирката си „Приближаване до взрива“ представя в Хасково Атанас Капралов

Ден по-рано, показват фрагменти от колекцията на Националния литературен музей

Стихосбирката на Атанас Капралов „Приближаване до взрива“ ще бъде представена в Хасково на 16 октомври.

Събитието ще се състои от 17:30 часа в Читалня №1 на Регионална библиотека „Христо Смирненски“, която го организира, наред с Община Хасково и Сдружение за култура „Хасково – 2015“.

След дълги уговорки, ето ме в Хасково. Обещавам красиво преживяване за любителите на словото там…, написа на профила си в социалната мрежа Атанас Капралов.

Творчески портрет за поета се очаква да представи литературният критик д-р Йордан Нанчев. Така, както направи в Димитровград, където се състоя премиера на книгата преди няколко месеца.

Ден по-рано, на 15 октомври от 17:30 часа в галерия „Форум“ в областния град ще бъде открита изложбата „Художникът среща писателя“. В нея ще бъдат показани фрагменти от колекцията на Националния литературен музей, чийто директор е Атанас Капралов.

Експозицията е представителна извадка от голямата временна изложба на Националния литературен музей в Националната художествена галерия, която бе открита по повод българското Председателство на Съвета на Европейския съюз и бе посрещната с огромен интерес от страна на българската и чуждестранната публика. Ценителите на изобразителното изкуство и на литературното наследство ще могат да видят интересни и непознати портрети, пейзажи и илюстрации от известни български художници, както и живописни и графични творби на видни наши писатели, изкушени от рисуването…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук