СТИПЕНДИИ ЗА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ

стипендии за ученици
контакти

47 изявени ученици от община Димитровград ще получат стипендии. За 34 от тях финансовото стимулиране е свързано с отличните им изяви в областта на науката и техниката, а останалите 13 в областта на изкуството и културата.

Отпускането на средствата се урежда с Наредба № 21 За условията и реда за отпускане на стипендии за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от община Димитровград. Съгласно нея се определят сесии за финансово подпомагане.

На сесията, която протече от 1 януари до 31 май т. г., се определи еднократно финансиране 50 лв., 150 лв., до 240 лв. За следващата сесия документи се приемат до 30 ноември, за да бъдат раздадени наградите през декември. Определени са 10 хил. лв. за стипендии за2012 г., каза Антоанета Шаркова, главен експерт в Общината.

Награждаването ще се състои на 4 октомври в зала „Гроссето”, от 16:30 часа. Ще присъстват ученици, учители, преподаватели, директори и родители.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук