Стефан Димитров: Системата ни убива!

контакти

С тениска с надпис „Системата ни убива“ дойде на заседание на Местния парламент в Димитровград председателят на сесийната група на коалиция „Да за Димитровград“ Стефан Димитров. Попитан за това Димитров коментира следното:

За съжаление, съветниците не знаят какво значи тази инициатива – „Системата ни убива“. За съжаление, нашата община Димитровград абсолютно следва това в никакъв случай да не подпомага хората, които имат нужда. Най-много нужда имат хората на т. нар. деца с проблеми или болните деца. Близо 5 месеца вече Община Димитровград бави приемането на наредбата за подпомагането на родители на деца с проблеми. Вижда се и по материалите в пресата, че все повече родители на деца, било то със здравословни или някакви други проблеми, напущат страната. Трябва ли държавата да изгони всички българи, които имат здравни или друг тип проблеми, за да каже, че системата работи?! Затова казваме – „Системата ни убива!“

Слоганът придоби популярност преди няколко дни, когато в София се проведе поредният протест на родители на деца с увреждания, носещи тениски с надписа. Именно заради този надпис те не бяха допуснати в Народното събрание, което предизвика разпалени дебати. В това отоншение Стефан Димитров допълни: Не е въпросът, че не са ги пуснали, а, че системата в България продължава да не работи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Нивото на развитие на една държава се определя по отношението и към хората в неравностойно положение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук