СТЕФАН ДИМИТРОВ ПРОТИВ ИСКАНАТА ОСТАВКА НА Д-Р НАКОВ

Стефан Димитров
контакти

Д-р Наков трябва да остане управител на МБАЛ „Света Екатерина“ до изясняването на случая с осъждането на здравното заведение да заплати сума над 650 хил. лв. Ако бъде назначен друг управител, той има възможност да прикрие част от нещата, коментира на пресконференция председателят на общинския съвет Стефан Димитров. Оставката му поиска кметът Иво Димов на октомврийската сесия.

Болницата е на загуба и трябва да се види защо. Да не би да има сключени договори, по които да са правени разплащания със завишена стойност? Прокуратурата и полицията трябва да направят щателна проверка, допълни Димитров.

Стана дума и за апаратът за ядрено магнитен резонанс, който болницата ползва под наем. Според думите на Димитров негов собственик е фирма СМДЛ „Интермедика“ АД. В нейното управление участие е вземал Вълчо Митрушев. Получава се така, че Митрушев като завеждащ Рентгеново отделение, работи с този апарат, т. е. ползва техника, която отдава под наем.

Връщаме се на един проблем: Защо досега общината или болницата не е купила скенер или компютърен томограф? Защо Митрушев не е настоявал да бъде купен този скенер, не мога да кажа. Той е бил част от „Интермедика“ и явно е подал заявлението си за излизане, виждайки какво се случва с болницата, допълни още Димитров.

По повод на отправените въпроси от съветничката от ГЕРБ Галина Чингарова, председателят на ОБС каза, че те не са стигнали официално до него. Ще ги изчака, за да се запознае, но заяви, че на голяма част от тях трябва да отговори Чингарова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук