СТЕФАН ДИМИТРОВ ПРЕДЛАГА ИВО ДИМОВ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Стефан Димитров, бивш кмет, сегашен общински съветник, е внесъл днес официално отворено писмо до кмета на Димитровград Иво Димов, в което изразява недоволство от снегопочистването на града и общината, за поредна година. В писмото Димитров предлага на градоначалника да се оттегли от поста и да се кандидатира за народен представител, където вероятно ще бъде по-полезен. А ето и пълният текст:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМОВ,

За поредна година Димитровград е изправен пред снежните предизвикателства на зимния сезон. Натрупалата над 50 см бяла покривка отново се оказа непреодолимо препятствие за фирмите ангажирани със снегопочистването на територията на общината ни.

С настъпването на новата година, всички ние, димитровградчани, очаквахме и по-добри резултати по почистването на пътищата в общината. Но, уви, това не се случи! Почти месец вече градът ни е „блокиран” от снежните преспи. Голяма част от второстепенните пътища в града ни все още са „заледени”. Немалко са и тези, по които не могат да се разминат два автомобила. Пешеходците трудно преминават през „стъклените” тротоари. А такситата увеличиха таксите за превоз, заради обстановката. И всичко това, защото ръководството Димитровград за поредна година не си свърши работата. Въпреки че през изминалия мандат природата бе благосклонна и не ни изпрати тежка зима, дори тогава Вие, г-н Димов, не успяхте да се справите адекватно със почистването. Сега обаче, снегът буквално ни затрупа. Смело мога да кажа, че през първите ден-два от валежите по улиците не видяхме специализирана техника. Едва след това, когато пътищата вече бяха заледени, фирмите се втурнаха да разчистват.

През предходните години Вие повтаряхте пред медиите едно и също – как не сте доволен от снегопочистването. Сега: Ни вопъл, ни стон! Само заместник-кметът г-н Минков на 6 януари благоволи да съобщи на обществеността, че пътищата в общината са проходими. Да, проходими са за специализирана техника, за всички останали са предизвикателство.

Въртим се в един порочен омагьосан кръг. А тази история се повтаря всяка година. Може би се надявате ние, димитровградчани, да развием някакво мазохистично чувство – да приемаме за нещо нормално всички неуредици, които сме принудени да търпим. Само че сняг вали не само в България, но и в Европа, където общините имат ангажимента да следят за почистването на улиците от първата паднала снежинка, та до последната.

Неприятната ситуация, породена от обилните снеговалежи, е наистина тежка, но справянето с нея се свежда до логистика и координация между различни институции – нищо повече!

Г-н Димов, и тази година не успяхте да се справите със снегопочистването. Някак привично за Вас стана в трудни ситуации да мълчите и дори да не оправдавате бездействието си. Само, че тук живеят хора. Тези хора плащат данъци и имат право да се предвижват безпрепятствено по улиците в общината. А Вие не им го осигурявате. Дори похарчените за снегопочистване средства не успяхте да оправдаете. В тази връзка, Ви препоръчвам, отново да предприемете необходимите действия и да се кандидатирате за народен представител на предстоящите парламентарни избори. Може би там ще бъдете по-полезен. Но основният ми мотив да Ви дам тази препоръка, е желанието ми да се осигури адекватно почистване на пътищата на територията на община Димитровград. Убеден съм, че има някой, който може да заеме Вашето място и Ви покаже как всъщност трябва да процедира един управник в трудни ситуации!

С уважение, Стефан Димитров, общински съветник, Коалиция „Да за Димитровград”

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук