СТЕФАН ДИМИТРОВ: ПО-МАЛКО СИНЯ ЗОНА И ПАРКИНГ ДО БОЛНИЦАТА

контакти

Смятам, че трябва да бъде закрита част от Синята зона, защото вече не е толкова необходима. Нашият град е добре структуриран от гледна точка на зелените площи, но продължават да му липсват места за паркиране. Това каза на пресконференция Стефан Димитров. Според него покрай МБАЛ „Света Екатерина“ към складовата зона има възможност за разкриване на места за автомобили. Идеята е те да се обособят като тези между „Вито“ и „Славяни“, с възможност за успоредно паркиране. Част от тротоара да бъде отстранен, но без да се премахват дървета, уточни Димитров. Предложението му дойде при представянето на дневния ред за сесията утре. То бе отчасти свързано с  докладната на общинския съветник Диян Георгиев от ГЕРБ. Той предлага проект за решение – да бъде направено обследване на възможността за изграждане на паркинг, свързващ местата между „Планета Пайнер“ и библиотеката.

На заседанието на ОбС ще бъдат разгледани 42 докладни, както и още евентуално три извънредни. Предлага се приемане на отчета на кмета и председателя за шесмесечието, разработване на общински план за развитие през периода 2014 – 2020 г., разкриване на клуб на хората от третата възраст в Добрич, допълване на програмата за управление и разпореждане с общинската собственост, приемане на отчета на болницата и др.

На пресконференцията Стефан Димитров обърна внимание на предложението за коригиране цените за ползване на басейн „Химик“. Проектът за решение сочи, че ползването ще бъде безплатно за деца до 7 години, за тези от 7 до 18 години – 1 лев на ден, а за пълнолетни  – 3 лева. Според Димитров, ако се въведе в този си вид таксата, много хора ще предпочетат да отидат на Марица. Това ще увеличи риска от инциденти.

В четири докладни, внесени от кмета, партиите ГЕРБ, БСП, ДПС и РЗС изразяват желание за предоставяне под наем на помещения общинска собственост за нуждите на общинските им ръководства. Договорите им са изтекли с края на 41-то Народно събрание. Със сигурност трябва да им бъдат предоставени такива. Въпросът е на каква цена, коментира Стефан Димитров. Смятам, че ако стойността бъде близка до пазарната, общината няма да губи хиляди левове. Тези партии получават държавни субсидии. Нормално е всяка една от тях да си плаща равностойността на наема, каза още той.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук