Стефан Димитров посрещна Бойко Борисов в „Неохим“

контакти

На посещение в „Неохим“ АД бе днес министър-председателят Бойко Борисов, където бе посрещнат от прокуриста на предприятието Стефан Димитров.

Над 1000 души работят в предприятието „Неохим“ АД в Димитровград. Благодарение на предоговорената цена на газа, с „Газпром“ и възстановените близо 17 млн. лв., дружеството работи по-спокойно и се готви за преминаване към по-екологично производство, бе коментирано на срещата.

Близо 2 млрд. лв. са предвидени за малките и средни предприятия в България за технологична модернизация, зелен преход и дигитализация по линия на Плана за възстановяване и устойчивост на България, стана ясно при визитата на премиера, който бе заедно с вицепремиера Томислав Дончев.

Дончев разясни, че подкрепата за бизнеса е в контекста на изпълнението на Зелената сделка и прехода към цифрова, нисковъглеродна и ресурсно ефективна икономика. Той посочи, че 900 млн. лв. от предвидените 2 млрд. лв. са от Механизма за възстановяване и устойчивост, а останалите 828 млн. лв. са допълващо частно съфинансиране.

Още за визитата си в област Хасково министър-председателят Бойко Борисов и председател на ГЕРБ публикува информация на страницата си във Фейсбук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук