СТЕФАН ДИМИТРОВ: ПАРТИИТЕ НЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТТА ЗА МБАЛ, ПРЕХВЪРЛЯТ Я НА МЕН

контакти

Част от проблема е, че партиите в местния парламент не искат да поемат отговорността за МБАЛ „Света Екатерина“. По-лесно им е да я прехвърлят на Стефан Димитров. Може би БСП и ГЕРБ трябва да заявят какво ще направи определен посочен от тях кандидат, а не впоследствие да се крият и да казват, че този кандидат не бил техен. В Димитровград точно това се случи. Преди повече от 5 години д-р Здравко Наков се яви и спечели конкурса за управител. Вероятно не е изпълнявал единствено и само политически указания и посочилите го партии свалиха доверието си. ОбС трябва да застане зад управителя си, а не след като направи реформите – да го изгони, заяви на пресконференция председателят на Общинския съвет.

Стефан Димитров говори за случващото се около конкурса по избора на управител на димитровградската болница. Не искам в никакъв случай да стават спекулации. И двамата кандидати са добри, но ние трябва да спазваме законодателството и решението на ОбС, каза той визирайки недопуснатият кандидат д-р Християн Стойков, както и другият претендент д-р Здравко Наков. По думите му на двамата кандидати е изпратено решението на комисията. Те могат да обжалват в 3-дневен срок от получаването. Изясни се, че решението все още не е достигнало до д-р Стойков. Стефан Димитров подчерта, че е поискано писмено становище от Министерството на здравеопазването за допустимостта на д-р Стойков, защото последна е думата на министъра за вписването на нов управител, след решението на Общинския съвет.

На първата за годината сесия в края на месеца съветниците ще разгледат докладна с две хипотези – за прекратяване или за удължаване на конкурса. Ако решението е за прекратяване – докладна за нов конкурс ще бъде внесена на февруарското заседание. 

[box_info]За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9[/box_info]  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук