СТЕФАН ДИМИТРОВ ИСКА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ПРОЕКТА ЗА ЖП НАДЛЕЗА

Стефан Димитров
контакти

[dropcap]Щ[/dropcap]е поискам преразглеждане на докладната, която се прие на последната сесия, отнасяща за изграждането на цялостен нов пътен възел около водната кула, заяви председателят на Общински съвет – Димитровград. На октомврийското заседание съветниците със 17 гласа „за“ приеха проекта. [pullquote_left]ГОЛЕМИЯТ СПОР ПРЕВРЪЩАНЕТО НА БУЛ. „Д. БЛАГОЕВ“ В ЕДНОПОСОЧЕН[/pullquote_left]

Този проект не задоволява транспортната схема на града. Най-голям спор буди превръщането на бул. „Димитър Благоев“ в еднопосочен от бившето кафе „Марая“ до ул. „Ромен Ролан“, а до спортна зала „Младост“ – двупосочен. Попитах инж. Станишева, която е от екипа на проекта по този въпрос, и тя каза, че така е зададено от общината. Съответно попитах и кмета, който заяви, че такова е решението на проектантите, допълни Стефан Димитров.

Той коментира предишно предложение на проектантите, според което се изграждат три кръгови – покрай кулата, пред спортната зала и пред новата автогара. Това според него ще оскъпи проекта с 230 хил. лв., които не са чак толкова много на база на цялата сума. Още повече, че те ще се дадат от Национална компания железопътна инфраструктура/НКЖИ. Той вижда частни интереси зад посочения проект, но заяви, че те не трябва да накърняват гражданските.

Председателя на Общинския е категоричен, че ще поиска дебат, за да се чуе мнението на хората и да се преразгледа цялостната организация на движението.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук