СТАЧКА НА СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ. В ДИМИТРОВГРАД СЕ ЧУДЯТ

Предупредителна едночасова стачка организират 20 дирекции „Социално подпомагане“ в страната, между 10:00 и 11:00 часа. Социалните работници искат увеличаване на заплатите с 20 на сто и подобряване условията на труд. По данни на статистиката, средната заплата в сектора е 646 лева и изостава с 30 процента от средната в държавната администрация.

В Дирекция „Социално подпомагане“ – Димитровград, до последно се чудили дали да предприемат някакви действия. Идеята им била да протестират с ленти на ръцете, но такива не са изготвени.

Няма да спираме работния процес. Въпреки това, подкрепяме символично колегите от другите дирекции. Нашите заплати са най-ниските в цялата бюджетна сфера. Условията на труд при нас са по-добри, за разлика от други дирекции. Наскоро направихме ремонт. Днес, пък, чакаме нова техника – 23 компютъра и 8 принтера, осигурени с европейски средства. Те ще заместят само половината от сегашната техника, която е остаряла, коментира директорът на димитровградската дирекция Жанета Желева. Тя уточни, че част от апаратурата ще отиде в Симеоновград, който също е част от звеното в Димитровград.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук