СТАТИСТИКА: ПОВЕЧЕТО ПОЖАРИ СА СВЪРЗАНИ С ЧОВЕКА

контакти

Статистическият анализ за регистрираните и отчетени произшествия показва, че само малка част от пожарите през лятото са вследствие на природни или други явления. Обикновено, причините за пожарите са свързани с човешка дейност, информират от Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Димитровград.

Сред причините за пожари са: опалване на стърнища, пасища и ливади, изгаряне на различни отпадъци и боклуци, сухи треви и храсти, приготвяне на зимнина, изхвърляне на незагасени цигари, барбекюта и др. Част от инцидентите стават след детска игра, други са свързани с умишлени палежи.

Огнеборците предупреждават, че летният сезон е свързан с увеличен брой пожари, спрямо останалата част на годината. Те нанасят материални щети, като в определени случаи пострадват или загиват хора. Апел се отправя към всички граждани за максимална съобразителност и предпазливост при дейности, които могат да предизвикат запалване, особено в близост до гори и земеделски територии.

От пожарната припомнят, че нерегламентираното палене на огън на открито е забранено и се санкционира по съответния ред.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук