Старт на рециклиадата в Димитровград с първите тонове събрани бутилки и кенове

контакти

Практически старт на стартираната през март месец кампания „Градска рециклиада“ в Димитровград бе даден днес, с първото мащабно събиране на първите тонове пластмасовите бутилки, метални кенове и пластмасови капачки. „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спаси живот!“ е мотото на съвместна кампания, която провеждат Община Димитровград и Екопак България.

Първите бутилки и кенове бяха събрани днес в двора на ОУ „Алеко Константинов“, след това ще се продължи с други училища и детски градини. В кампанията се организират редица инициативи, с които да се ангажират граждани, бизнес, заведения за бързо хранене, кафенета, фитнеси, граждани и др.

Мисията е да се спасят стотици тонове отпадъци от природата и да се осигури животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест.

Целта е да се увеличат с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от март до декември 2023 г., спрямо същия период на миналата година.

Ако целта бъде постигната или надмината, Екопак ще осигури възможност за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест, от която могат да се възползват всички граждани на община Димитровград. При успешен резултат от кампанията, ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора на подходящи обществени места в града, както бе обявено в началото.

Актуална информация – на https://www.ecopack.bg/bg/GR/dimitrovgrad-gradska-recikliada и на уебсайта на Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук