Стартира проектът за изграждане на закрит плувен басейн в Хасково

За 1 307 000 без ДДС. Срокът на строителните дейности е 365 дни

Договор за изпълнение на проект за изграждане на закрит плувен басейн подписаха днес кметът на община Хасково Станислав Дечев и управителят на „Аква 3“ ООД Михаил Александров. С подписването на договора се дава официален старт на проекта. Изпълнителят е избран, след проведена обществена поръчка, в която участваха четири фирми, съобщават от Община Хасково.

Първият етап от договора предвижда изготвяне на работен инвестиционен проект със срок до 40 дни. След одобряване и съгласуване, по определения от закона ред и издаване на разрешително за строеж, ще започнат същинските строителни дейности. Срокът за тяхното завършване е 365 дни. Общата стойност на договора за проектиране и изпълнение е 1 307 000 без ДДС.

Плувният комплекс ще има два басейна. Големият ще е с размери 25м х 12.5м и дълбочина от 1.80м до 2.00м. Малкият басейн ще бъде с размери 10м х 10м и дълбочина от 0.80м до 1.20м. За двата басейна е планирана модерна система за филтрация. В комплекса ще има спортно оборудване и екипировка според изискванията на Българската федерация по плуване. За зрителите са предвидени три мобилни трибуни с общо 90 места.

В сградата ще има обслужващи помещения, санитарни възли, включително за хора с увреждания, съблекални за спортисти с оборудване в тях, душове, умивални, обходни пътеки. Предвидени са стаи за треньори по плуване, за дежурен спасител, лекарски кабинет, склад за дезинфектанти.

Комплексът ще бъде газифицират от газопреносната мрежа на града. Плувният басейн ще бъде изграден на терен в кв. „Каменни“.

Идеята на кмета Станислав Дечев за изграждане на плувен комплекс в Хасково е подкрепена и от Българския лекарски съюз. Според експертите, все повече деца имат гръбначни изкривявания, а плуването е добра профилактика за този вид заболявания.

Предвижда се на терена, където ще бъде изграден басейнът, да има паркинги, да се възстановят съществуващи и да се изградят нови спортни игрища за футбол, баскетбол и други спортове.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук