Стартират ремонтите на шест училища в Димитровград

Стартират ремонтите на шест училища в Димитровград. Дейности вече са подхванати в СУ „Любен Каравелов“, чийто двор и прилежащи части са с премахнати на места плочки и изчистен терен. Подобни дейности предстоят и в останалите пет училища – ОУ „Алеко Константинов“, ПМГ „Иван Вазов“, ЕГ „Д-р Иван Богоров“, СУ „Васил Левски“, ОУ „Пенчо Славейков“.

Базите на школата ще бъдат обновени с малко над 6 млн. лева, безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Финансирането е по проект за основно обновяване на сграден фонд и прилежащи дворове в образователната инфраструктура в Димитровград.

Предвиждат се интервенции по всички части на обектите – архитектура, геодезия, вертикална планировка, благоустрояване, ел и ВиК ремонти, оборудване на кабинети… Основен акцент ще бъдат дворовете на училищата, с изграждане на игрища, лекоатлетически писти и фитнес, зони за обучение, монтаж на трибуни и др. Както писахме, амбицията е училищата да бъдат обновени до началото на есента.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук