СТАРТИРАТ КАМПАНИЯ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ТУРИЗЪМ

Съвместно с местните власти стартираме кампания за насърчаване на вътрешния туризъм, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Днес тя направи обиколка на част от забележителностите в областите Хасково и Кърджали. Заедно с нея бе съветникът й Марк Жирардели – петкратен шампион по ски алпийски дисциплини.

Целта е чрез външна реклама на ротационен принцип да се рекламират туристически обекти в България. Общините ще предоставят свободни рекламни площи, а ние ще изработим визията и слоганите за кампанията. По този начин Кърджали, например, ще се рекламира във Варна и обратното. За реализацията ще се изискват минимални средства, обясни Ангелкова.

От думите на министъра стана ясно, че почти готов е регистър на туристическите атракции, който в най-кратки срокове ще бъде достъпен он-лайн. Той също ще допринесе за насърчаване на вътрешния туризъм, защото всеки потребител ще може да се информира за мястото, достъпността и състоянието на дадена туристическа атракция.

Моята страна няма такива древни артефакти и за мен бе много важно да видя част от уникалното наследство, което има България, каза Жирардели. Двамата с министъра посетиха Перперикон, Регионален исторически музей Кърджали и Александровската гробница. По-късно те се срещнаха с Димитър Димитров – баща на тенисист номер едно на България Григор Димитров. Те бяха категорични, че световната популярност на Гришо е шанс повече хора да научат за уникалната природа и история на нашата страна.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук