СТАРО ШКОЛО СТАВА ДЕТСКА ГРАДИНА ПО „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ”

ЦДГ
контакти

Проектът на Община Димитровград за преустройство на училището в село Добрич в детска градина е сред одобрените за финансиране и реализация по „Красива България” за 2013 г.

Общата стойност на обекта 283 502 лв., в т.ч. 99 934 лв. финансиране от МТСП и 183 568 лв. съфинансиране от кандидата; стойност за СМР 255 152 лв., за обучение – 14 175 лв. и за управление – 14 175 лв.

Припомняме ви, че в по време на последното за миналата година заседание местният парламент в Димитровград взе решение общината да кандидатства по мярка 02 «Подобряване на социалната инфраструктура» на „Красива България”. Нуждата от преустройство на училище е заради недостига на места за детската градина в Добрич и възможността проблемът да бъде решен, като се предприемат действия за преместването й в сградата на старото школо.

Според становище на отдел «Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми», при реализиране на това намерение ще се създаде възможност да се обхванат и децата на 5 и 6 години за задължителна предучилищна подготовка. Помещенията, в които досега се помещава детската градина са малки и не отговарят на изискванията. Посещават я  31 деца, а като желаещи са записани 40 деца, пишат в становището си експертите от „Хуманитарни и социални дейности”.

По данни на кметството в Добрич, сградата на старото училище е в добро състояние и може да бъде пригодена за детска градина.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук