Старозагорският митрополит Киприан: Нека обединим душите си в обща молитва

Моят призив е да обединим душите си в обща молитва. Именно тогава Бог ни чува и милва най-бързо. Родната ни история познава много тежки моменти, когато Господ ни е помагал след усърдна и обединена молитва. Това казва в своя позиция Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Сега, във време на увеличаване на заболелите от коронавирус, Църквата добавя допълнителни прошения към Господа, да изцери смъртоностната болест, която е обхванала човечеството и да спре пагубната заплаха. Болестта не трябва да всява страх и паника, а да ни подтикне към единения в действията си срещу нея и като граждани, и като вярващи хора, носещи в себе си надежда в молитвата си към Бога, за Когото няма нищо невъзможно. Не болестта е тази, от която трябва да се страхуваме, а греха. Когато се борим с него и носим в себе си вяра и любов към ближния, Божията благодат ни осенява, опазва и пречиства… Нека всички да усилим своите молитви, защото Бог е готов да ни чуе в своята милост и благосклонен, когато сме ръка за ръка, като истински братя и сестри, споделя митрополит Киприан.

В позицията си той казва накратко за определените през годината периоди за пост и подчертава, че към духовния пост трябва да бъде насочен стремежът ни. Това, че приемаме определен вид храна е само началото… подчертава в призива си митрополит Киприан, който може да прочетете в цялост на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук