Старица приготви 27 000 лева и злато за измамници, но не се обадиха

контакти

Старица приготви 27 000 лева и златни накити, въвлечена по схемата „съдействие на полицията“. Измамниците обаче не се обадили и така възрастната жена спасила парите и златото си.

В предотвратяването на измамата са участвали свиленградските полицаи, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера по обяд на стационарния телефон на 80-годишната позвънява мъж, представил се за следовател. Още на 11 юни той започва да обработва 80-годишната по телефона. Вследствие на това, жената посещава банката, заявявайки, че иска да изтегли парите. На другия ден отива да си ги вземе, когато банкови служители се усещат, че работата не е чиста и сигнализират в полицията.

Същевременно, изискано е от служителя по сигурността в банката да изпрати старицата до дома й на ул. „Стефан Стамболов“ в Свиленград. Полицаи, пък, веднага обезпечават телефона и адреса й, обясняват от МВР – Хасково. Целия ден те очаквали обаждане от измамниците, но такова не се получило. Може да се предполага, че същите са разбрало по някакъв начин, че ще бъдат следени и евентуално заловени.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук