Старица олекна с 4000 лева в изборния ден

контакти

Старица олекна с близо 4000 лева в изборния ден.

От Областната дирекция на МВР съобщават, че 93-годишна се подлъгала по ало схема. В 14,45 часа на спешния телефон позвънила потърпевшата и съобщила, че е измамена по схемата „съдействие на полицай”.

Първоначално на телефона й позвънил мъж, който й отправил заплахи. След това се обадил мнимият служител, който въвел жената в заблуждение, като я успокоил, че е набелязана, но след като им даде парите, те ще бъдат заловени.

Старицата изпълнила инструкциите и хвърлила през оградата на дома си на ул. „Хр. Ботев” наличните си 3500 лева и 200 евро. Час по-късно усетила, че е измамена и позвънила на спешния телефон в полицейското управление. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

За пореден път полицаите предупреждават гражданите да не се доверяват на непознати или такива, представящи се за полицаи, доктори, роднини, особено ако им искат пари. При съмнения да позвънят на тел. 112.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук