Старинни монети и пръстен в куфар с инструменти откриха митничари

контакти

1062 старинни монети и старинен пръстен откриха митничари на Капитан Андреево в куфар с инструменти, намиращ се в шофьорската кабина на влизащ в страната от Турция товарен автомобил.

На 10 декември на българския митнически пункт пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия, с двама шофьори – турски граждани.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в долапите на шофьорската кабината, в куфар с инструменти, митническите служители откриват 11 полиетиленови пакетчета, съдържащи старинни изделия. Открити са 1062 монети от бял и цветен метал и един пръстен от жълт метал.

Археологическите артефакти са задържани. Предстои експертиза за тяхното датиране и прецизно идентифициране. В хода на проверката се установява, че старинните монети и пръстен са собственост на втория шофьор, на когото е съставен акт за административно нарушение, съобщават от Агенция Митници.

Проверката установява и укрити на различни места в шофьорската кабина общо 1470 кутии цигари без акцизен бандерол, с надпис For duty free. Водачът на камиона заявил, че цигарите са негови, а за нарушението му е съставен акт по Закона за митниците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук