Старец изтегли 19 000 лева и ги хвърли през терасата си

Старец изтегли 19 000 лева и ги хвърли през терасата си, въвлечен в телефонна измама, става ясно от съобщение от пресслужбата на полицията.

Потърпевшият е хасковлия на 77 години, който вчера в 19:30 часа подава сигнал в Районното управление в Хасково. Обяснява, че по-рано същия ден на стационарния му телефон позвънява мъж, представил се за полицай. Последният го увещава, че ще помогне на органите на реда. След това възрастният човек хвърля през терасата на дома си на ул. „Акация“ в Хасково 19 000 лева, които изтеглил от банков клон. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава, поясняват от Областната дирекция на МВР.

От Дирекцията съветват гражданите да не се доверяват само на телефонно обаждане, колкото и убедително да им звучи то. Няма вариант, в който полицията или друг държавен орган да иска пари на ръка!Преди да направят каквито и да е разплащания е добре хората да позвънят на 112 или да се посъветват с полицейския си инспектор.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук