Стара схема – нови кражби на коли в студа

контакти

Стара схема – нови кражби на коли. Заради студа все по-често обирджиите отмъкват автомобили със запален двигател. Как да се предпазим, за да не останем без кола по празниците? Екипът на „Тази сутрин“ засне заедно с полицаите от отдела за престъпления, свързани с МПС, възстановки, с които да покаже как действа схемата.

Работещ двигател, отключен автомобил и секунда невнимание – точно толкова е нужно на крадците, за да задигнат автомобила ни. Традиционно през студените месеци кражбите на коли на ключ са повече, посочват от bTV.

„Най-честите места, на които се случват такива кражби, са детски градини, докато родителите карат децата на училище, пред търговски обекти и големи вериги на техни паркинги. Пред търговски обекти при закупуване на кафе, закуска, на лекарства, включително са налице случаи, при които се извършва кражба на автомобили на ключ на бензиностанции“, разказа гл. инспектор Николай Пелтеков, началник сектор „Престъпления свързани с МПС“ към СДВР.

Тези кражби стават на случен принцип, уточняват органите на реда. Не се изискват специални умения. Автокрадците дебнат и просто чакат подходящия момент, за да задигнат колата. Данни показват, че този тип кражби заемат около 4% за 2022 и 2023 г., се посочва в репортажа, повече за който може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук