СТАНКА ЗЛАТЕВА: МНОГО КРАСИВИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ МОМИЧЕТА СЕ БОРЯТ

контакти

Има много красиви и интелигентни момичета, които се занимават с борба. Не е срамно и притеснително, въпреки че се смята за предимно мъжки спорт. Показахме и доказахме, че жените също имат място на тепиха и могат да се борят. Женската борба също е много атрактивна и интересна. Все повече представители на нежния пол се занимават с нея. Така или иначе, виждате, че жените вече участват във всички, приемани за мъжки, спортове. Това коментира в Димитровград най-успешната състезателка на България по борба Станка Златева.

Тя бе пристигнала на турнира за деца, посветен на основаването на спортен клуб по борба „Димитровград“. Освен че участваше в официалното откриване, Златева се включи, като треньор, със свой отбор, чийто клуб носи нейното име.

Идвала съм и в други издания на турнира. Поздравявам СКБ „Димитровград“ за добрата организация. Има ниво и много качествени малки състезатели. Времето ще покаже колко от тях ще продължат с добрите си представяния, на по-сериозни състезания. Българската борба винаги е имала добри състезатели, коментира именитата спортистка.

За една успешна борба трябват характер, дух и вяра в себе си. Най-важното е желанието да искаш да побеждаваш, каза още носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шескратна европейска шампионка.

Станка Златева, от близо половин година, развива школа в Сливен. Казва, че се чувства добре и разтоварва по този начин. Предстои да се види дали и като треньор ще бъде толкова добра, колкото и на тепиха. Пожелаваме й така да бъде.

Снимка: narodensport.euПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук