СРОК: ДО 11 АПРИЛ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ЗАЯВЯВАТ ПОДВИЖНА УРНА

контакти

До 11 април е срокът, в който хора с трайни увреждания могат да подават заявление за гласуване с подвижна урна. Месец след тази дата – 12 май, са насрочени предсрочните парламентарни избори. 30 дни преди това по закон е срокът, в който избирателите с увреждания могат да изразят това си право, съобщават от общината.

Заявлението трябва да е саморъчно написано. Може да бъде подадено в центъра за обслужване на клиенти в общината. Позволява се също така подаването му чрез писмо, факс или електронна форма. В него се посочват имената на избирателя, ЕГН, постоянен или настоящ адрес. Попълва се желанието за упражняване правото на глас с подвижна урна. Прилага се копие от документ на ТЕЛК, удостоверяващ увреждането.

Формата може да бъде изтеглена от сайта на общината. Намира се в секция „Избори“, където периодично се публикува информация за важните неща около вота на 12 май.

Подвижна избирателна урна се образува, когато от общината има постъпили заявления на не по-малко от 10 човека, казват още от администрацията. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук