СРЕЩУ НЕОТОРИЗИРАНО ИЗТИЧАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ СЕ ОБЯВИ ШЕФЪТ НА КОМИСИЯТА ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

контакти

Изтичане на информация от Общинския съвет за случай на проверка по сигнал, не и на констатация, би могло да служи най-вече за разчистване на политически сметки. Така шефът на Комисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси /КПРКИ/ в димитровградския местен парламент Юлиян Семерджиев реагира срещу председателя му Стефан Димитров.

Пред журналисти, ден по-рано, Димитров бе изразил впечатления за страх у медиите в споделяне на определена информация. За пример посочи писмо, изпратено от канцеларията му до средствата за масова информация. То бе за проверка по сигнал, има ли общински съветник конфликт на интереси с „Лафка” и не намери място в нито едно издание.

Неоторизирано изтичане на информация от Общинския съвет не значи, че тя трябва да бъде публикувана и коментирана. В работата си Комисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси се придържа изцяло към закона. Не може да се разгласяват факти и данни, станали известни при разглеждането на сигнала, докато комисията не излезе с акт за  резултата от извършената проверка, заяви Семерджиев, припомняйки чл. 32, ал. 2 от Закона за предотвратяване и установяване  на конфликт на интереси /ЗПУКИ/.

В случая се касае само за сигнал. Установи ли се конфликт на интереси, обществеността ще разбере от комисията, а не от други източници,  зарече се председателят й.

Ban-OD

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук