Срещи в регионалното и образователното министерство ще осъществи кметът Иво Димов

Нов водопровод в индустриалната зона, ремонт на професионалната гимназия и парцел за Център за временно настаняване, сред темите

Срещи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Министерството на образованието и науката /МОН/ ще осъществи днес кметът на Димитровград Иво Димов, съобщават от Общината.

Градоначалникът ще се срещне със заместник-министъра на регионалното развитие  Николай Нанков, по повод финансиране от държавата на нов водопровод за индустриалната зона в района на новите производства на „Язаки“, „Са-ба“ и други международни компании, които изградиха и изграждат мощности в землището на село Крепост. Текущи въпроси по изграждане на републиканската инфраструктура е другата тема, която ще бъде обсъдена с ведомството.

Срещата в образователното министерство е свързана с подаденото искане за финансиране на ремонта на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. На Годишната среща на местните власти кметът на Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ Иво Димов получи уверение от министъра на образованието Красимир Вълчев, че принципалът, в лицето на Министерството, ще отпусне средства за ремонта на професионалната гимназия. Тя е единственото училище на територията на общината, в което няма внедрени мерки за енергийна ефективност поради това, че не е общинска, а държавна собственост.

Важна тема в разговорите с образователното ведомство ще бъде и въпросът със собствеността на парцела, върху който се намира сградата на бившото общежитие, което бе върнато безвъзмездно на Димитровград през 2013 г. За сградата Общината има готов и одобрен проект за изграждане на Център за временно настаняване за лица останали без дом, който трябва да бъде изграден през следващата календарна година.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук