СРЕДСТВА ПО ОП „РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ“ – В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ, НАДЯВА СЕ МИНИСТЪР

контакти

Надявам се в края на септември средствата по първа и трета оси на Оперативна програма „Регионално развитие“ да бъдат пуснати. В постоянен контакт сме с представителите на Европейската комисия.  Целта, около която се обединихме е обща – да усвоим средствата по програмата навреме, като не допускаме нередности и имаме сигурна система за управление и контрол. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева след проведената вчера поредна среща с генералния директор на ГД „Регионална и градска политика“ в ЕК Валтер Дефа, информират от МРР.

В Брюксел министър Терзиева проведе разговори с Дефа във връзка с временно спрените плащания по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ и приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма“ по Оперативната програма. В белгийската столица регионалният министър съобщи, че плащанията към бенефициентите по проекти по ОП „Регионално развитие“ не са спирани.

На срещата Терзиева представи българската позиция и предприетите от Управляващия орган действия по констатациите, визирани в писмото на ЕК в началото на юни. По време на разговора, обаче, тя подчерта, че българската страна все още не е получила одитния доклад, така както е изискването. Въпреки това вече сме подобрили процедурите и контролните листове, свързани с контрола при възлагането на обществените поръчки, коментира регионалният министър, обяснявайки, че необходимите стъпки са предприети, остава самата процедура, свързана с връчването на одитния доклад, да бъде изпълнена. До няколко дни ще разполагате с одитния доклад, увери Дефа.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук