Средства за малкия Дани ще събират на Коледен базар в Областна администрация – Хасково

Заявки от учебните заведения за участие в благородната инициатива ще се приемат до 9 декември

Благотворителен коледен базар организира на 20 декември Областна администрация – Хасково. Средствата от благородната инициатива ще бъдат дарени за лечението на 5-годишния Дани от Хасково, който страда от сарком на Юинг – злокачествен рак на костите. Базарът ще е във фоайето на сградата, където вече е поставена кутия за дарения, за да подпомогнат лечението на детето в чужбина. Такива кутии има и на други места в областния град, като хранителни магазини.

Първоначално бе решено сумата да бъде поделена между семейството на детето и фондация „Искам бебе“, на която посвещаваме по традиция каузата. Тази година от фондацията ще се откажат от тяхната част от събраните средства в името на благородната мисия – да се подкрепи малкия Дани, за да пребори коварното заболяване. Като наш партньор, фондацията ще участва на Благотворителния коледен базар с щанд със свои календари . Сумата от тях също ще бъде дарена на семейството на детето, информират от Областна администрация – Хасково.

Оттам поясняват, че учебните заведения от региона могат да се включат в хуманната инициатива с техни творби и произведения. Заявки се приемат до 09.12.2022 г.

Традиционният коледен базар ще бъде официално открит във фоайето на Областна администрация – Хасково на 20.12.2022 г., вторник, от 11:00 часа. Той ще остане на разположение на желаещите да закупят сувенири с благородна цел до 22.12.2022 г., включително.

С вяра в доброто стават чудеса! Всеки, който желае да подкрепи каузата, може да дари средства и чрез банкова сметка:

Дарителска сметка: BG59STSA93000029517389

Титуляр: Даниел Антонов Златев

Сметка на майката: BG66FINV91501000047986Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук