СРЕДНОВЕКОВЕН АТРАКЦИОН В МЕЗЕК ОТВОРИ ВРАТИ ЗА ТУРИСТИ

контакти

Уникален Средновековен атракцион беше открит в района  на  крепостта край Мезек. Военен лагер с палаткови съоръжения, каруци и макети на коне са само малка част от това, което може да се види, съобщават организаторите от община Свиленград.

„Радваме се, че с този проект създаваме атрактивен туристически продукт, за да привличаме в Мезек и региона повече, както родни, така и чуждестранни посетители”, заяви ръководителят на проекта инж. Иванка Димитрова.

Всички гости на събитието имаха възможност да видят  възстановка на средновековен военен лагер, настъпление и мирни преговори между войски в реставрираната крепост по проекта на община Свиленград „С богатството на миналото към атрактивно бъдеще”. В постановкатa се включиха Любен Чаталов, Пламен Сираков, Дидо Мачев, Георги Керменски, Астор, както и много любители-актьори.

Целта на проекта е подкрепа и подобряване на туристическите атракции. Той е финансиран от ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., а общата му стойност е 3 142 267 лева. Освен военен лагер са  предвидени още  игри за туристите – пейнтбол, стрелба с лъкове, арбалети, хвърляне на ласо и други. Изградена е и пикник зона с маси и столове от дънери.

В крепостта бяха представени традиционни за региона храни като малеби, колбаси, тестени изделия. От 21 часа ще бъде изигран спектакъл, разкриващ ритуали и обичаи от времето на траките. Той ще включва богати мултимедийни ефекти, с чиято помощ ще се представят по зрелищен начин лов на дивеч, ритуално погребение и тракийски танци. Ще се представят и единствените в световен мащаб триизмерни холограми на исторически предмети, открити в гробницата. След време предстои изграждане на велоалея. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук