СРЕБРО ЗА 30 000 ЛЕВА ОТКРИХА В КЛИМАТИК НА СРЪБСКИ АВТОБУС

newbeautyСребро за близо 30 хил. лева откриха митничарите на Капитан Андреево, в сръбски автобус, съобщават от Агенция Митници. Опитът е пореден за голяма контрабанда на бижута през митническия пункт.

Автобусът, пътуващ за Сърбия, влязъл в страната от Турция. Шофьорът и пътниците не декларирали стоки и валутни ценности, но митническите служители го изпратили на проверка с рентген. Във външното тяло на климатика на тавана са открити 10 кутии с изделия от сребро. От скривалището са извадени 232 чифта обеци, 241 синджира, 269 пръстена, 88 гривни, 303 медальона, 4 часовника, както и 8 синджира със сребърен накрайник и 7 гривни със сребърен накрайник. Общото тегло на накитите е 7,701 кг.

Бижутата са иззети, сръбският шофьор е задържан.  Срещу него е образувано досъдебно производство, провеждащо се от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

От началото на годината до момента митническите служители на Капитан Андреево са открили и задържали контрабандни златни и сребърни бижута на обща стойност над четвърт милион лева.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук