Спряха тока към обекти на ВиК – Хасково

Заявление към мрежовия оператор Електроразпределение Юг (ЕР Юг), за ограничаване на електрозахранването към обекти на ВиК – Хасково от 25 ноември, подаде EVN Електроснабдяване, в качеството си на Доставчик от последна инстанция (ДПИ). Това съобщават оттам, като уточняват, че това си намерение изразиха на 17 ноември.

Ограниченията на елзахранването са така организирани, че първо, да не засегнат водоснабдяването на клиентите, второ – да не се спира токът по такъв начин, че да се засегнат сгради, които имат отношение към обслужването на клиентите и работата на Водното дружество, уточниха допълнително от EVN.

Според информацията от 17 ноември, изключването на елзахранването на 25 ноември ще засегне общо 9 административни обекта на ВиК – в Хасково, Симеоновград, Любимец, Ивайловград и Тополовград. Ден по-късно от Водното дружество в областния град коментираха, че спазват погасителен план, както и че сложната ситуация с рекордните цени на електроенергията не се решава със заплахи, а с преговори.

Същевременно, продължават разговорите с ВиК – Хасково за намиране на своевременно решение и ясен ангажимент от страна на водното дружество за покриване на задълженията за доставена електроенергия.

Към днешна дата просрочените задължения на ВиК – Хасково към ЕVN Електроснабдяване-ДПИ са над 2,2 млн. лева.

За ситуацията с неплатените стари задължения са информирани областният управител на Хасково, кметът на община Хасково, както и “Български ВиК Холдинг”. ЕVN Електроснабдяване-ДПИ е в постоянна връзка с ръководството на водното дружество и изразява своята готовност за намиране на трайно решение на въпроса, с оглед и на следващите фактури, подчертават още от дружеството.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук