Спряха поръчка за климатици по проекта за подобряване на въздуха в Димитровград

Нито една читава оферта не е постъпила в установения срок. Предстои нова процедура

Решение за прекратяване на откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка, монтаж, тестване и въвеждане в експлоатация на климатици за битово отопление”, издаде днес кметът на Димитровград Иво Димов. Причината е, че всички представени оферти не отговорят на условията за представяне, включително за форма, начин и срок или са неподходящи, информират от Общината.

Обществената поръчка бе обявена в средата на месец юли тази година по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух на община Димитровград чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с други алтернативни форми на отопление“.

Обществената поръчка е на стойност 3 247 311,00 лв., за 2815 инвенторни климатици за битово отопление, които да бъдат предназначени за одобрените след обследване домакинства,заявили подмяна на топлинните уреди и инсталации на дърва и въглища с екологосъобразни такива, в първия етап от проекта. Освен доставката, предметът на поръчката включва:

  • монтаж, тестване и пускане в експлоатация на доставените климатици;
  • инструктиране на крайните получатели за правилна експлоатация и поддържа;
  • предаване на крайните получатели на цялата документация, придружаваща монтираните климатици;
  • гаранционно обслужване на климатиците и доставка на необходимите части и материали в рамките на гаранционния срок.

Поради неизпълнени параметри по проекта, офертите не отговорят на условията за представяне. Предстои обявяването на нова процедура за обществената поръчка, съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки и Управляващия орган по проекта, поясняват от Община Димитровград.

Повече информация за отделните оферти и несъответствията им с процедурата могат да се намерят на следния ЛИНК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук