Спор между БСП и ДПС при сформиране на секционните комисии в Хасково

Съдът отмени решението на ЦИК за общо отчитане на хартиеното и машинно гласуване

контакти

Партиите и коалициите, участващи в консултациите за сформиране на съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) в община Хасково за изборите на 2 април, не постигнаха съгласие днес, съобщават от общинска администрация.

Още при старта на обсъждането на състава на първата секционна комисия представителите на „БСП за България“ и ДПС не постигнаха съгласие за председателското място. Окончателното решение за състава на всяка една от 149-те СИК в община Хасково ще бъде взето от Районната избирателна комисия.

Междувременно, Административният съд София-град отмени решението на ЦИК, според което в изборните протоколи резултатите от хартиеното и машинното гласуване трябва да се отчитат общо.

Срещу това решение бяха подадени четири жалби, припомня БНР. Сега се чака решението на ЦИК, която в тридневен срок от днес трябва да реши дали да обжалва това решение, което е категорично. Комисията трябва да се съобрази с указанията на съда и да вземе решение, с което бюлетините от машините и пуснатите в урната бюлетини да се броят отделно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук