Спорта в Димитровград представя с колекция Историческият музей

контакти

Колекция от награди, снимки и документи, свързани с развитието на спорта в Димитровград представя на 28 август, вторник, от 17.30 часа Историческият музей. Показани, във фоайето, ще бъдат експонати от създаването на града, до 90-те години на ХХ век.  Материалите са от фонда на музея и са постъпили през годините като дарения. Те илюстрират както развитието на масовия спорт, така и големите постижения на димитровградските отбори и спортисти, свързани с борбата, баскетбола, волейбола, футбола и др.

Сред интересните експонати са Купата на България по баскетбол, завоювана от отбора  на „Компакт” – Димитровград през 1995 г., Дунавската купа от турнира по вдигане на тежести, спечелена от димитровградски спортисти и още десетки призове, флагчета, щафети, снимки, които припомнят моменти от спортната история на нашия град, авансират от музея.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук