СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА: БОРЦИТЕ ТРЪШКАТ НАРЕД

Спортист на годината Димитровград
контакти

Спортист на годината за 2012 г. на Димитровград е Микяй Наим от спортен клуб по борба „Димитровград”. Неговият баща от същия клуб Салим Наим пък взе приза за треньор на годината.

Микяй Наим има осем първи места от международни турнири, два спечелени финала от държавни лични първенства, втори е и на европейско първенство, провело се в Полша. Второто място е за Дарина Михова от спортен клуб „Киокушин”, която завоюва трето място на европейско първенство в Полша, второ място на национално първенство и първо на европейска купа за кадети в Румъния. В тройката се класира отново представителят на борбата Димитър Иванов.

Десетката се подрежда по следния начин:

1.  Микяй Наим – СКБ „Димитровград”

2. Дарина Михова – СК „Киокушин”

3. Димитър Иванов – СКБ „Димитровград”

4. Виктория Бобева – СКБ „Димитровград”

5. Веселин Петров – СКБ „Димитровград”

6. Мартин Бъчваров – СК „Младост”, акробатика и скокове на батут;

7. Иван Янков – СКБ „Димитровград”;

8. Нели Георгиева –  СКБ „Димитровград”;

9. Габриела Николаева – СК „Младост”, акробатика и скокове на батут;

10. Явор Радев – СК „Младост”, акробатика и скокове на батут.

Равносметката от подредбата е, че борците заемат общо шест места в десетката.

Подгласници на треньора на годината Салим Наим станаха съответно Иван Нондов – СК „Киокушин” и Димитър Димов – СК „Младост”, акробатика и скокове на батут.

По време на церемонията се определи и учител по физическо възпитание за годината. Отличието отиде при Петко Колев – ОУ „Пенчо Славейков”. Николина Ташева – ПМГ „Иван Вазов” и Димо Динков – ОУ „Алеко Константинов” заеха следващите две места.

Наградите на призьорите връчиха кметът на общината Иво Димов, председателят на Общинския съвет Стефан Димитров и председателят на постоянната комисия „Образование, младеж и спорт” Тодор Тодоров.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук