Споразумение: 7 години затвор и 100 000 лева глоба за хванат с хероин на границата

Наказание от лишаване от свобода в размер на 7 години при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба от 100 000 лева наложи Окръжен съд – Хасково на подсъдим, пренесъл през границата на страната близо 17 кг хероин.

Присъдата е след одобрено споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Хасково и защитниците на подсъдимия А. Г., който се признава за виновен по обвинението. То е за това, че на 26 юли миналата година на Капитан Андреево, със своя лек автомобил Хюндай А. пренесъл през границата, от Турция в България, хероин с общо нетно тегло 16.937 кг, на обща стойност 1 524 330 лева. Известно е, че А. Г. е извършител, в съучастие с У. В. Има и неустановени лица по делото.

Одобреното споразумение е окончателно, информират от Окръжен съд – Хасково. Оттам поясняват, че в полза на държавата е отнето превозното средство, послужило за извършване на престъплението, а наркотичното вещество е разпоредено да бъде унищожено.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук