Спомняте ли си заетите от библиотеката книги? Проверете онлайн кои са

Услуга дава достъп до електронен каталог и възможност за резервации на издания

Едва ли има редовен читател на библиотеката, който да помни всички заети до момента книги. Възможност за такава проверка вече дава Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Институцията въведе електронната услуга „Моята библиотека“, която дава достъп до електронен каталог. За да се използва тя, читателят трябва да получи парола, която ще му бъде предоставена на регистрация.

Сред предимствата при проверката на наличното в читателския картон е, че проверяващият ще може да направи равносметка за предпочитанията си през годините и как се развиват те.

Услугата дава допълнителни възможности. Потребителите могат да следят заетите към момента книги и кога трябва да ги връщат. Още по-важно е, че могат да резервират предварително книги или да презаписват. Удачно е да се прави, когато книгата е налична, но не е свободна в момента на търсенето.

Книгите стават много скъпи. Нямаме възможност, както преди, да купуваме по 5 броя от едно заглавие, да кажем. Когато купим една-две и са интересни четивни книги, търсенето е голямо. В такъв случай е подходящо да се прибегне до резервация. Освен че пести време на хората, ще търсим конкретния читател да дойде да си вземе изданието, когато е налично и предварително резервирано, обясни библиотекарят Валентина Терзиева.

Допълнителна информация читателите ще получат на място в библиотеката, където изготвиха брошури, описващи новата услуга. Подробност е, че могат да се правят проверки и да се сигнализира, ако са необходими корекции.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук