Спокоен живот за старите, развитие за младите в Ябълково иска Данчо Иванов

контакти

Родното ми село Ябълково има шанс да постави началото на едно по-добро управление, казва кандидатът за кмет на населеното място в община Димитровград Данчо Иванов, издигнат от ГЕРБ, с номер 7 в бюлетината.

Той е на 59 години, уважаван от хората, човек на реда, правилата и принципите, като дългогодишен полицейски инспектор в Ябълково и околните села. Още след завършване на средното милиционерско училище в Пазарджик, през 1983 г., когато е на 18 години, започва работа към управлението в Димитровград, а в Ябълково преминава целият му професионален път. Семеен е, има две дъщери и две внучки. След пенсионирането си, продължава да бъде активен, да се среща с хората и да им помага. В момента работи като охрана в база на голяма транспортна фирма в димитровградското село.

 • Г-н Иванов, за първи път ли влизате в политиката?
 • Да. От четири години съм пенсионер. През миналата година бях във Великобритания, където е едната ми дъщеря, за да й помагам с грижите за бебето. Дойдох си през януари и месец по-късно получих покана от кмета на Димитровград Иво Димов да бъда кандидата на ГЕРБ за Ябълково. Помислих известно време. Обсъдих го с двете ми дъщери, които бяха на мнение, че е по-добре да се отдам на по-спокоен живот, че е по-добре да стоя встрани от политиката. Вкъщи обаче мен не ме свърта и, в края на краищата, след няколко срещи с г-н Димов, реших да приема предложението му.
 • Кое ви мотивира?
 • Мотивира ме, че в последните 5-6 години в селото не се случва нищо, не върви изобщо добре, всичко е замряло, млади хора почти не останаха, работа трудно можеш да намериш, за разлика от по-напред. Увереност със своята дейност в трите му мандата ми даде Иво Димов, който твърдо трябва да продължи управлението си на община Димитровград. В негово лице и в екипа му имам гаранции, че положението ще се подобрява. Той декларира пред мен, че с каквото може, ще помага на Ябълково и на останалите населени места, като приоритет в политиката му. Ако не виждах тази надежда, нямаше да се кандидатирам за кмет. Обнадеждиха ме и разговорите с ябълковци, доста от които често са ми споделяли, че биха ми гласували доверие.
 • Какви ще са първите ви стъпки, ако станете кмет на Ябълково?
 • Със сигурност управлението няма да продължи да бъде на самотек и на произвола на съдбата. От първостепенна важност за мен ще е да съм наясно какви решения взема Общинският съвет и ще развивам диалога с кмета на общината, за да се получават нещата по най-добрия начин. Най-напред смятам да започна с облагородяване на селото, като потърся варианти за наемане на работници към кметството за почистване на тротоари, улици и съпътстващи дейности. Ще приложа и необходимия контрол за приветливата среда пред всеки един двор, защото от личния пример започва всичко. На следващо място е инфраструктурата, защото без такава няма как да привличаме хора към населените си места. Трябва да им предоставим условия. След това всичко останало ще започне да се нарежда.
 • Другите ви действия в каква посока ще са?
 • След приемането на общинската финансова рамка, засега е гарантирано, че има подготвен проект за подмяната на канализацията и водопровода по централната улица в Ябълково, на два етапа ще се прави. Екипът на Общинска администрация подготви и започна саниране на читалището, преди няколко години припомням, че бе направен пълен ремонт на училището. В плановете ни е да изградим допълнителни детски площадки, за които вече се работи.
 • Като човек на реда и правилата, смятате ли, че трябва да се търси подобряване на сигурността в населените места?
 • Бях квартален на селата Ябълково, Сталево, Скобелево, впоследствие и на Крум. С всяка следваща година съставът намаляваше. Не може един служител да обслужва няколко населени места и да го прави качествено. Определено е необходимо броят на кварталните да се увеличи, за да отговарят за по-малко села и да имат повече приемни дни. Хората искат сигурност и да са спокойни, че ако имат проблем, ще получат бърза и адекватна помощ.
 • В мрежата се споделяше случай за провокация с червен спрей, с който са напръскани кола и имущество на симпатизант на ГЕРБ в Ябълково. Ще коментирате ли?
 • Пределно ясно е, че е на политическа основа. Това показва слабостта на тези, които са го извършили. Друг коментар е излишен.
 • Какво бъдеще за Ябълково искате вие?
 • Искам старите хора да живеят спокойно и без страх, младите да имат къде да се развиват и да отглеждат децата си. На срещите си подчертавам, че не може всичко да стане бързо, но категорично подобрение ще има. За да започне то, трябва да настъпи промяна и смятам, че мога да поставя началото й. В професионалната си дейност през годините съм работил с над 20 кмета и дейността в тази сфера ми е позната. Разбрал съм едно, че е важно да се обръща внимание на всеки един проблем или затруднение пред хората и да се търсят решения своевременно.
 • Дни преди изборите, посланието ви към ябълковци…
 • Хубаво да помислят за кого ще гласуват, защото определят новото управление за следващите четири години. Уверен съм, че ще се справя, ако получа подкрепата на съселяните си. Имам желание да променя Ябълково в по-добра посока.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук