СПИРАМЕ ЦИГАРИТЕ ДНЕС

контакти

На 20 ноември отбелязваме Международния ден без тютюнопушене. Това е добър повод пушачите, поне днес – да не палят цигари или да пушат по-малко. Добър повод е и да се спрат тотално.

Спирането ще се отрази добре не само на здравето, но и на портфейла. Ако приемем, че кутия цигари струва 5 лв. и пушим по една на ден, то за 365 дни ще се изръсим 1825 лв. Иначе казано, ако в кутията има 20 броя, ще сме изпушили 7300 цигари.

В България инициативата за деня без тютюнопушене преминава под мотото: „Мамо, татко, не пушете, здравето ми пазете“! По традиция, тя се отбелязва всеки трети четвъртък на ноември. Това е един от двата международни дни „без тютюнев дим“. Официални кампании има и през пролетта – на 31 май е Световният ден без тютюн.

В този ред на мисли, 57% от децата в България са изложени на пасивно тютюнопушене в дома си, информира Министерството на здравеопазването.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук